ن والقلم

ن والقلم

سیاسی_اجتماعی_فرهنگی_مذهبی.ورزشی
ن والقلم

ن والقلم

سیاسی_اجتماعی_فرهنگی_مذهبی.ورزشی

آیا حضرت زهرا (س) از زمان شهادتش آگاه بود؟


روایتی قابل تامّل، که از شهادت و الهامات درونی حضرت زهرا (س) سخن می گوید.

آیا حضرت زهرا (س) از زمان شهادتش آگاه بود؟؛در «مسند احمد» از امّ سلمه (یا طبق روایتى ام سلمى) چنین آمده: وقتى فاطمه (علیها السلام) به همان بیمارى که به وفاتش منتهى گشت، بیمار شد من از او پرستارى مى کردم، روزى حالتش را از همه روز بهتر دیدم، على (علیه السلام) به دنبال کارى رفته بود. فاطمه (علیها السلام) به من فرمود: آبى بیاور تا غسل کنم، آب آوردم و او غسل کرد، غسلى که بهتر از آن ندیده بودم. سپس فرمود: لباس هاى تازه اى براى من بیاور، لباس ها را آوردم و به او دادم، و او پوشید.

سپس فرمود: بسترم را در وسط اتاق بیفکن، من این کار را کردم، او دراز کشید و رو به قبله کرد، و دستش را زیر صورتش گذاشت، سپس فرمود: اى ام سلمه! (ام سلمى) من الان از دنیا مى روم (و به ملکوت اعلا مى شتابم) در حالى که پاک شده ام، کسى روى مرا نگشاید. این سخن گفت و چشم از جهان پوشید! (1)

این حدیث به خوبى نشان مى دهد که فاطمه (س) از لحظه مرگش آگاه و با خبر بوده، و بى آن که نشانه هاى آن در او باشد، آماده رحلت از این جهان گشت، و از آن جا که هیچ کس لحظه مرگ را جز به تعلیم الهى نمى داند این نشان مى دهد که از سوى خدا به او الهام مى شد. 

پیام تشکر رهبر انقلاب به رسول خادم


رهبر معظم انقلاب اسلامی در پی قهرمانی تیم ملی کشتی آزاد در جام جهانی، پیامی تشکرآمیز به رسول خادم رئیس فدراسیون کشتی ابلاغ کردند.

پیام تشکر رهبر انقلاب به رسول خادمب در پی قهرمانی تیم ملی کشتی آزاد در جام جهانی، مسئول دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی، امروز طی تماسی تلفنی با رسول خادم، رئیس فدراسیون کشتی، پیام تشکرآمیز حضرت آیت‌الله خامنه‌ای را به مجموعه فدراسیون کشتی ابلاغ کردند.

رهبر معظم انقلاب از زحمات مسئولان فدراسیون کشتی، مربیان و قهرمانان تیم ملی در راه کسب عنوان قهرمانی در مسابقات جام جهانی کشتی آزاد در کرمانشاه و کسب افتخار برای مردم عزیز ایران تشکر نمودند.

تربیت فرزند در خانه امیرالمومنین(ع) چگونه بود؟


یکی از حساسیت‌های کودکان جانبداری و توجه خاص پدر و مادر به یکی از فرزندان دیگر است که در روایات بر رعایت عدالت و مساوات بین فرزندان و محبت کردن، هدیه دادن و توجه نمودن به خصوص توجه به حساسبت بیشتر دختران در این مورد تأکید شده است.

 ،    چگونگی تربیت فرزند یکی از وجوه درخشنده سیمای خانوادگی امیرالمؤمنین (ع) است. در این متن، برآنیم تا برخی از اصول تربیت فرزند و حقوق آنان بر پدر و مادر را از دیدگاه امیرالمؤمنین (ع) بیان کنیم. 
 
۱. انتخاب نام نیکو 
 
۲. گفتن اذان و اقامه در گوش فرزندان و انجام عقیقه (قربانی گوسفند) برای آنان 
 
۳. بازی با فرزندان 
            ((اشبه اباک یا حسن            واخلع عن الحق الرسن  
              و اعبد ا لها ذامنن                و لا توال ذالاحن)) 
 
پسرم،‌ مانند پدرت باش، ریسمان ظلم را از حق برکن‌! خدایی را بپرست که صاحب نعمت‌های متعدد است و هیچگاه با صاحبان ظلم دوستی مکن. این قطعه، یکی از قطعات اشعاری است که حضرت زهرا (س) درهنگام بازی با فرزندانش زمزمه می‌کرد. بدین شیوه هم آنها را سرگرم می‌نمود و هم حکمت به آنها می‌آموخت، چرا که خود امیرالمؤمنین (ع) می‌فرماید: 
 
((کسی که کودکی دارد باید در راه تربیت او خود را تا سرحد کودکی تنزل دهد.)) 
 
خود امیرالمؤمنین(ع) نیز در کودکی بازی‌هایی داشته‌اند که یکی از آنها کشتی گرفتن است. نقل است ابوطالب بین فرزندانش و پسرعموهایشان مسابقه کشتی برگزار می‌کرد و همیشه علی (ع) بر همه پیروز می‌شد و این باعث شادی ابوطالب می‌گردید. در خانه خود علی (ع) هم بین حسن و حسین (علیهماالسلام) مسابقاتی همچون کشتی، خطاطی و مسابقاتی در انجام کارهای دیگر برگزار می‌شد، و گاهی پیامبر جهت افزایش این شادی و نشاط حاصل از مسابقه، در جمع ایشان حاضر می‌شدند و به تشویق طرفین می‌پرداختند. 
 
۴. رعایت اصل بی طرفی، عدالت و مساوات بین فرزندان 
یکی از حساسیتهای کودکان جانبداری و توجه خاص پدر و مادر به یکی از فرزندان دیگر است که در روایات بر رعایت عدالت و مساوات بین فرزندان و محبت کردن، هدیه دادن و توجه نمودن به خصوص توجه به حساسبت بیشتر دختران در این مورد تأکید شده است. 
 
به یک نمونه زیبا از دقت حضرت زهرا (س) در این مورد توجه کنید: 
 
پیامبر (ص) حسن وحسین (علیهماالسلام) را به مسابقه خطاطی تشویق نموده، فرمودند: هر کس خط او زیباتر است قدرت او بیشتر است. حسن و حسین (ع) هم هر کدام خط زیبایی نوشتند. اما رسول خدا (ص) ایشان را به مادرشان هدایت فرمود تا اگر در قضاوت نگرانی پیش آمد، با عاطفه مادری جبران شود. زهرا (س) نیز جهت رعایت اصل بی‌طرفی به فکرش رسید. قضاوت نهایی را به تلاش خوشان مربوط سازد لذا گردنبند خویش را پاره کرده بر سرآنها ریخت و فرمود: هر کدام از شما دانه‌های بیشتری بگیرد قدرت او بیشتر است. 
 
۵. داشتن برنامه جهت تمرین، تشویق و تربیت عبادی و دینی فرزندان 
- به طور مثال نقل شده است که حضرت زهرا (س) جهت شبهای احیاء فرزندان را در روز خوابانید تا کاملاً استراحت کنند و غذای مناسب و کمتری هم به آنها می‌داد تا با زمینه مطلوبتری از نظر جسمی و روحی در شب زنده داری شرکت کنند. ایشان با شیوه‌های دیگری کودکانش را در عباداتی مانند نماز، اعمال عبادی ماه رمضان، شرکت در جلسات قرآن و شرکت دادن آنها در امور خیری مثل کمک به مستمندان و دادن صدقه به نیازمندان شرکت می‌داد که نقش مؤثر تربیتی همراه کردن کودکان با خود هنگام انجام عبادات را می‌رساند. 
 
۶. مکلف نمودن فرزندان به رعایت ادب و اخلاق اسلامی 
تأدیب کودک یعنی ملازم ساختن و مکلف نمودن او به رعایت ادب و اخلاق اسلامی ، بدین معنی که هر چند کودک نسبت به حکمت آداب مزبور، درک و فهمی ندارد ولیکن از باب تمرین و تمهید، وی را به انجام آنها مکلف می‌کنیم و مهم این است که کودک خود را در تکلیف احساس کرده، بداند اگر تن به تکلیف ندهد با الزامهایی روبرو خواهد شد. علی (ع) در این باره می‌فرماید: 
 
(( آن کس که ملکف به ادب شود، بدیهایش اندک می‌گردد. )) 
 
و در روایات داریم زمانی که کودک به ۶ سالگی رسید او را به نماز و چنانچه تحمل گرفتن روزه را داشت به انجام آن وادار نمایید. 
 
۷. استفاده از فرصتهای مختلف جهت انتقال تجربیات و نصایح 
امیرالمؤمنین(ع) و حضرت زهرا(س) از هر موقعیتی برای انتقال تجربیاتشان استفاده می‌کردند. نامه امیرالمؤمنین به امام حسن(ع) یکی از این موارد است. 
 
معرفی شبهات و انحرافات اجتماعی،‌ توصیه به مطالعه تاریخ، انتخاب مسیر مورد علاقه و اشتیاق، تحمل مصائب و مشکلات دنیا، پذیرش مسئولیت در حد توانایی، برقراری نظم در امور زندگی،‌ تشخیص دوست از  غیر دوست و ارتباط گرم با خویشان و تکریم آنان از جمله رئوس برخی از این نصایحند. 
 
بدیهی است خانه‌ای که ظریفترین نکات تربیتی، با چنین دقتی در آن مراعات می‌گردد محل پرورش انسانهایی چون امام حسن (ع) ، امام حسین (ع) و زینب (س) خواهد بود. در پایان بد نیست متذکر شویم که اگر چه امیرالمؤمنین (ع) حقوق زیادی برای فرزندان قائل شده‌اند،‌اما از آن سو هم وظایفی برای فرزند بر شمرده‌اند که مهمترین آنها اینست که فرزند، پدر و مادرش را در هر چیز مگر در نافرمانی از خداوند سبحان اطاعت و پیروی کند: 
((فحق الوالد علی الولد ان یطیعه فی کل شیء الا فی معصیه الله سبحانه)) 

کلید موفقیت در اولین ملاقات


یکی از مهم‌ترین اصول برقراری ارتباط با دیگران استفاده صحیح از "زبان بدن" است که به گفته بسیاری از مشاهیر باعث موفقیتشان شده است.

؛ برای به وجود آوردن انگیزه‌های مثبت در ایجاد آشنایی و ارتباط بین دو نفر که حتی همدیگر را نمی شناسند، باید از تکنیک های روانشناسی مختلف از جمله زبان بدن استفاده کرد.

اگر تمایل دارید با اطرافیان به راحتی آشنا شوید و سر صحبت را باز کنید، باید در وهله اول به خودتان توجه کنید، داشتن ظاهر تمیز و آراسته، استفاده از عطر ملایم و خوشبو، اهمیت دادن به تمیزی کفش ها، مسواک زدن دندان ها، آراستگی موها و نشستن یا راه رفتن با قامت استوار و کشیده و نه به حالت قوز کرده همگی در ایجاد جذابیت در شما و تمایل دیگران برای برقراری ارتباط با شما موثر است.

زبان بدن یکی از اصلی‌ترین عوامل موفقیت افراد است و بسیاری از شخصیت های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و هنری در دنیا موفقیت خود را مدیون استفاده صحیح از زبان بدن و برخورد با سایر افراد می دانند.

نشستن به صورت دست به سینه یا گذاشتن دستها روی پا، گذاشتن دستها داخل جیب، قوز کردن و اخمو بودن باعث ایجاد واکنش منفی در دیگران نسبت به شما می شود.

برای ایجاد آشنایی و ارتباط با دیگران لازم است آرام و راحت باشید. آزاد گذاشتن دستها و آرام نشستن یا ایستادن به صورت دوستانه همگی می تواند در ایجاد یک ارتباط موثر مفید باشد.

چهره درهم و اخمو، افسرده و ناراحت بودن، چشم غره رفتن، بی توجهی و نگاه های تهدید آمیز یا پر از کنایه همگی سد دفاعی مقابل ارتباط با دیگران محسوب می‌شوند.

همیشه وقت و زمان برای فکر کردن به ناراحتی ها و مشکلات وجود دارد اما زمانی که می خواهید بادیگران آشنا شوید باید بتوانید بر احساسات خود کنترل داشته باشید و شخصیت شاد و دوست داشتنی داشته باشید تا دیگران به شما علاقه مند شوند و به آشنایی با شما تمایل پیدا کنند.

یکی از مواردی که می تواند باعث ایجاد ارتباط و آشنایی بین شما و دیگران شود حضور دوستان است، معمولاً آشنایی در محیط های اجتماعی راحت تر شکل می گیرد، اگر فردی خجالتی هستید حضور دوستانتان می تواند برای شما یک پشتیبان خوب برای ایجاد آشنایی با دیگران شود اما این حضور دوستان نباید همیشگی باشد؛ زیرا می تواند باعث افت اعتماد به نفس شما شود.

همیشه باید برای رشد اعتماد به نفس خود بکوشید تا بتوانید در زندگی به موفقیت دست پیدا کنید.

لبخند یکی دیگر از عواملی است که برگ برنده برای ایجاد آشنایی و ارتباط با دیگران به شمار می‌آید. لبخند زدن باعث ایجاد انرژی مثبت در دیگران شده و در آنان احساس آرامش و اطمینان ایجاد می‌کند.

صحبت کردن با دوستان و دیگران و نیز خنده‌رو بودن از عواملی است که می تواند در ایجاد آشنایی و ارتباط بین افراد مختلف بسیار موثر باشد.

وقتی شما در جمع شخصیت شاد و شوخی دارید، دیگران احساس می کنند که شما روحیه اجتماعی و شادی دارید.